Deel op facebook
Deel op facebook

De indienronde voor het buurtbudget is helaas afgelopen! 

4
1

Deze projecten werden reeds ingediend

Willekeurig Populair Recent
PetanqueClub De Klitsberg - Paal

De petanqueClub De Klitsberg is een club die reeds meer dan 30 jaar bestaat en zeer gekend en geliefd is bij de seniorengemeenschap. We hebben niet alleen spelers/speelsters uit Paal maar ook uit Beringen, Koersel, Beverlo, Heusden Zolder, Schaffen en Heppen. De reden waarom het zo populair is, is niet alleen omdat er een leuke competitieve sfeer heerst tijdens de wedstrijden (en elke wedstrijd is anders want je speelt telkens met andere ploegmaats en tegen andere tegenstanders) maar ook omdat we de tijd nemen tijdens de pauze tussen de wedstrijden om onze dorst te lessen en gezellig bij te praten en te keuvelen. Het sociale aspect is een prioriteit voor de club. Iedereen is welkom of je nu een beginneling bent of al een ervaren speler/speelster bent. Het is volledig vrijblijvend en GRATIS dus geen lidgeld vereist.

 

Elke donderdag en vrijdagmiddag verwelkomen we spelers voor 3 tot 4 wedstrijdjes, beginnend om 13:30 uur. In de wintermaanden (van november tot eind maart) vinden onze wedstrijden plaats in de kantine, waar vroeger het voetbalveld van Korspel was. Hier kunnen we ook nog gebruik maken van de kantine die open wordt gehouden door vrijwilligers van de stad. Tijdens de zomermaanden (april tot oktober) verplaatsen we ons naar de buitenbanen van dienstencentrum De Klitsberg. Ook hier kunnen we 's donderdags gebruik maken van de cafetaria. 

 

Echter, onze club staat voor een uitdaging. Het gebrek aan inkomsten, zoals subsidies of lidmaatschapsgelden, heeft geleid tot verouderd, versleten en ontbrekend materiaal, zoals stoelen, banken en parasols voor buiten. Daarom doen we eenmalig een beroep op een buurtbudget om deze noden aan te pakken. We zijn van plan om na besteding van de middelen, i.s.m. het lokaal dienstencentrum, een feestelijke bijeenkomst te organiseren voor de hele buurt. Bovendien zullen we via een uitleensysteem buurtbewoners in staat stellen om gebruik te maken van het aangekochte materiaal voor bijvoorbeeld buurtfeesten, waardoor onze club nog meer verankerd wordt in de lokale gemeenschap.

 

Yves M.
0 0
lees meer
Boekendeelkast in de omgeving van de TRiS in Stal

Een kast waar je boeken delen kan met de buurt, mede-natuurgenieters... Leuk voor een pauze op een bankje in het bos of op de berg, waar je verhalen delen kan met elkaar...

 

Jessica S.
0 0
lees meer
De voorraadkast & jullekes koffieklets (Paal-centrum)

De voorraadkast is een initiatief gericht op het ondersteunen van mensen die te maken hebben met armoede en minderbedeelden in de buurt. Buurtbewoners, inwoners van binnen en buiten Beringen, handelaars... kunnen voedsel, drank (enkel niet-alcoholisch), verzorgingsproducten en poetsproducten doneren om bij te dragen aan de voorraadkast. Daarnaast organiseren we de "koffieklets" voor eenzame buurtbewoners, alleenstaanden, ouderen... Eigenlijk is iedereen welkom om gezellig te babbelen en verhalen te delen, of het nu vrolijke anekdotes zijn of minder prettige ervaringen. De koffieklets is al drie keer een succes geweest en biedt een warme ontmoetingsplek, inclusief koekjes, taart, koffie en frisdrank.

Abeels J.
0 1
lees meer
Krokussen vrolijken voortuinen en het centrale grasveld op in de Pijnboomstraat!

In de huizen rond het grasveld van de pijpenkop in de Pijnboomstraat in Boven-Stal komen langzamerhand meer jonge gezinnen wonen voor wie de opbouw van een sociaal netwerk in de buurt nog in kinderschoenen staat. Wij willen samen met de stad Beringen onze buurt opvrolijken en de cohesie versterken door samen te werken en op en rond ons pleintje verbindende kleur en gezonde biodiversiteit te voorzien. Met behulp van het buurtbudget zullen volgend voorjaar kleurrijke krokussen zowel de harten van onze buren verwarmen als de eerste honger van bestuivers als hommels en allerhande bijen stillen.

Dit project is een stap in het opwaarderen van het plein als ontmoetingsplek voor de bredere buurt. De verschillende plantdagen zullen opengetrokken worden naar geïnteresseerde buurtbewoners in de verdere omtrek. Hierbij staat ont-moeting centraal en wordt ieder aangespoord om op zijn eigen manier daartoe bij te dragen. Of je nu mee plant, een gezellige knabbel & babbel beleeft, speelt op & rond de trampoline of fietst rond het plein – ieders bijdrage aan gemeenschapsvorming is welkom!

Gert G.
0 0
lees meer