Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Vrijwilligers in de kijker

Nomineer jouw vrijwilligersteam

21 december - 8 januari

Stem op jouw favoriet vrijwilligersteam

9 januari - 22 januari (22u)

Loting derde team in de kijker

23 januari

De winnaars zijn bekend!

25 januari

Fotoshoot

7 februari

De winnaars in de kijker in B-magazine en op de staketsels!

2 maart - 10 maart - week van de vrijwilliger

Vrijwilligersfestival op 9 maart zet alle Beringse vrijwilligers in de bloemetjes

04-03-2024

Op zaterdag 9 maart vindt de eerste editie van het vrijwilligersfestival plaats in de COR in Koersel. Het is een festival voor en door vrijwilligers!Je kan er tussen 13.00 en 17.00 uur genieten van optredens, deelnemen aan gratis workshops en kennismaken met organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers.In het vrijwilligerscafé kan je kennismaken met andere vrijwilligers. De stad voorziet in het vrijwilligerscafé een hapje en een drankje om de week van de vrijwilliger te vieren. PROGRAMMA VRIJWILLIGERSFESTIVAL PODIUM 13.15 uur: coverband 60&More 14.15 uur: huldiging vrijwilligers in de kijker 15.00 uur: Feel good Koor 16.00 uur: akoestische band Faalangst GRATIS WORKSHOPS  Onthaal met talentenscan (doorlopend)  Zintuigelijk spel: door Akabe Okapi Tervant (doorlopend) 13.00 – 14.30 uur: IJskoffie maken met de Buurtbar (doorlopend) 13.00 – 16.00 uur: Chocaladeworkshop door chocofieke (inschrijven mogelijk) 13.30 – 14.30 uur: Bollen maken in papier maché met Myriam van het Ateliertje (inschrijven mogelijk) 15.30 – 15.30 uur: Bollen maken in papier maché met Myriam van het Ateliertje (inschrijven mogelijk) 16.00 - 17.00 uur: improvisatie door Mals Vlees ((inschrijven mogelijk) Als je op voorhand inschrijft voor een workshop, dan ben je zeker van je deelname.Ter plaatse aansluiten kan ook maar hangt af van het aantal deelnemers.Inschrijven kan via een mailtje naar vrijwilligers@beringen.be INFOSTANDEN Akabe okapi Tervant , Beringen talentenstad, Bibliotheek Stad Beringen, Buddywerking OCMW Beringen, CM Zorgend Vrijwilligerswerk, Dito vzw, Femma Koersel - Femma Korspel - Femma Stal, Ferm Beverlo, Ferm koersel, Ferm Koersel, Lokaal Dienstencentrum De Klitsberg, Natuurpunt Beringen - De Watersnip, Neos Beringen, Samana vzw, Taalmaatjes Stad Beringen, Talenten Academie Beringen, WZC Campus Corsala – Vitas, Zorghuis Limburg en Zwemclub De Beringse Tuimelaars. 

De Beringse Tuimelaars, Zorghuis Limburg en Ferm Koersel winnen wedstrijd “Vrijwilligers in de kijker”  

26-01-2024

Van 2 tot 10 maart 2024 is het de Week van de Vrijwilliger en dat willen ze in Beringen vieren met de gepaste aandacht. “We lanceerden de mogelijkheid om via Allemaal Beringen te stemmen voor je favoriete vrijwilligersteam. Met maar liefst 1452 uitgebrachte stemmen, kunnen we spreken van een groot succes,” klinkt het tevreden bij schepen voor participatiebeleid Jessie De Weyer.    De wedstrijd was een unieke kans om waardering te tonen voor de vele helpende handen in Beringse organisaties. “Van de 17 vrijwilligersteams die door de verenigingen genomineerd werden, kregen het vrijwilligersteam van zwemclub De Beringse Tuimelaars en het vrijwilligersteam van Zorghuis Limburg de meeste stemmen,” aldus De Weyer.    Daarnaast kwam Ferm Koersel als derde gelukkige winnaar uit de bus via een spannende loting. Schepen van Samenleven Ann-Sofie Vanoverstijns vertelt hoe de winnaars in de kijker worden gezet: “Deze drie enthousiaste teams krijgen een professionele fotoshoot. De portretten van de winnaars zullen te bewonderen zijn op de staketsels langs de weg, maar ook in een exclusief interview in B-magazine. Zo krijgt iedereen de kans om de helden achter deze vrijwilligersteams te leren kennen.”     Op 9 maart worden de winnaars opnieuw gehuldigd. Dan vindt namelijk het hoogtepunt van de festiviteiten, een heus vrijwilligersfestival plaats. “Een waardige opvolger van onze vrijwilligersbeurs van twee jaar geleden, een evenement waar alle vrijwilligers in de kijker staan en waar nieuwe vrijwilligers op zoek kunnen naar het engagement dat bij hen past. We hopen daar heel wat mensen te mogen ontmoeten!” besluiten de schepenen in koor. 

Meer nieuws & activiteiten

Bedankt voor jouw stem!

Tijdens de week van de vrijwilliger zet stad Beringen haar vrijwilligers graag extra in de bloemetjes. Daarom kunnen verenigingen en diensten nu hun vrijwilligers nomineren en extra in de kijker zetten. De twee teams met de meeste stemmen en een derde geloot team krijgen een fotoshoot, een interview in B-magazine en een plekje op de staketsels langs de weg.

Bekijk de resultaten van de stemronde

Jullie bijdragen

Willekeurig
Populair
Recent
Vrijwilligers consultatiebureau Beringen
Het vrijwilligersteam van Beringen bestaat uit 22 dames. Elke week ontvangen onze vrijwilligers de ouders en kinderen tijdens de zittingen van Kind & Gezin. Ze zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt en wegen en meten de kindjes. Daarnaast zorgen zij ervoor dat het consultatiebureau goed gerund worden. Ze sturen zichzelf aan, zorgen dat al het materiaal aanwezig is en aangevuld is, zorgen dat de arts en verpleegkundige niets te kort komen. Daarnaast organiseren ze vrijwilligersvergaderingen en waarderingsactiviteiten. Onze vrijwilligers staan verschillende keren per week klaar, ook achter de schermen nemen zij heel wat taken op. Dit engagement verdient zeker om in de bloemetjes gezet te worden.
Lisa T. van Wiegwijs vzw
3 3
lees meer
Ad Fontem VZW
Ze namen vorig jaar een sterke start met de oprichting van de VZW waaruit nu al concrete plannen volgen die de gebouwen van Chiro Fonteintje een serieuze opwaardering zullen geven! We nomineren ze omdat ze met hart en ziel, vaak ook als ouders van leden, zich inzetten voor het voortzetten en verbeteren van de werking voor zowel de Chiro als voor de Jeugdbewegingen die de kans krijgen de lokalen te huren.
Jéroen B. van Ad Font
0 2
lees meer
Vrijwilligersteam WZC Ocura Beringen
In WZC Ocura Beringen kunnen we rekenen op de hulp van meer dan 120 vrijwilligers. Je kan deze vrijwilligers vinden op verschillende plaatsen binnen het woonzorgcentrum. Er zijn vrijwilligers in het dagverzorgingscentrum, op de zorgafdelingen, binnen de pastorale werking, in de tuin, achter de toog in het Trefpunt, op de fiets en in de wandelclub. Ook ons rijdend winkeltje 't Mijnkarretje rijdt elke week uit en de Bib-mobiel bezorgt maandelijks nieuwe boeken. We mogen rekenen op onze vrijwilligers tijdens grote activiteiten: spaghetti-dag, tuinfeest, bewonersfeest. Samen met hen organiseren we Ocura Kerst. Onze vrijwilligers zijn Present vrijwilligers. De naam Present is niet willekeurig gekozen want hun aanwezigheid is een geschenk voor alle zorgvragers. Jaarlijks zetten we hen in de kijker tijdens de week van de vrijwilliger en organiseren we een groot vrijwilligersfeest. Met deze nominatie willen we onze erkentelijkheid extra uitspreken voor deze mooie groep mensen die zich telkens opnieuw inzetten om van Ocura Beringen een warme thuis te maken! Namens de vrijwilligerscoördinatoren en daarbij heel WZC Ocura Beringen, een dikke dank je wel! Mieke en Liesbet
Liesbet B. van WZC Ocura Beringen
4 0
lees meer
Vrijwilligers van 't Buitings Volkstoneel
Elk jaar staat onze vrijwilligersploeg klaar om het beste van zichzelf te geven in functie van onze 7 toneelvoorstellingen. Van decorbouwers over kaartenverkoper tot barpersoneel, ze doen er alles aan om elke keer het zo aangenaam mogelijk te maken voor onze toeschouwers. Zonder hen was het onmogelijk om jaarlijks meer dan 2000 toeschouwers een aangename avond te bezorgen.
Tijs L.
4 0
lees meer
Voetbalclub Weerstand Koersel 
Onze club telt momenteel ongeveer 450 actieve voetballers. Zij spelen in 38 ploegen gaande van 5 jarigen tot senioren. Al deze ploegen hebben een trainer en één of twee afgevaardigden, die de spelers begeleiden in al hun activiteiten. Daarboven heeft de club een zeer mooie en grote accommodatie te onderhouden. Ondanks de 2 kunstgrasvelden blijft er nog veel onkruid te verdelgen tussen de bomen. En spijtig genoeg moeten er veel reparaties en opruimacties georganiseerd worden. Vermits de kantine alle dagen open is tijdens de trainingen, zijn er dan ook vrijwilligers die hun steentje bijdragen in de grote organisatie. De bestuursleden (hoofd- en jeugdbestuur)  kunnen dus rekenen op een honderdtal vrijwilligers die helpen bij zowel de alledaagse bezigheden alsook bij de jaarlijkse activiteiten zoals Nieuwjaarshappening, paaskamp, familiedag, eetdagen, zomerkamp, Koersel Kerst en jeugdtornooien. Langs deze weg wil de club al deze medewerkers bedanken voor hun inzet en hopen we dat de grote massa dit wil laten blijken uit hun stemming.
Joseph H. van Weerstand Koersel
0 0
lees meer
Ferm Koersel
De vrijwilligers van Ferm Koersel zijn enthousiaste vrouwen die zich inzetten om vrouwen samen te brengen. Telkens weer proberen ze om de leden een gezellige avond te brengen. De creatievelingen komen zeker ook aan bod. Van een mooie bloemschikles tot een avond koken of versieringen maken op servies of hout. We kijken zeker ook naar de talenten in onze afdeling. Laatst nog een leuke avond gehad, veel gelachen en dit gebracht door een van onze leden. We luisteren wat onze leden willen en proberen, in de mate van het mogelijke, hier rekening mee te houden om dit op te nemen in ons programma. Want tenslotte daar doen de vrijwilligers het voor. Onze leden een prachtige, leerrijke avond/dag geven. Als afsluiter is er onze weggeefmarkt waar we enorm veel voldoening uithalen. Mensen die het wat moeilijker hebben een steuntje in de rug geven. Als ze je achteraf komen bedanken voor de mooie kledij of het speelgoed dat ze aan hun kinderen kunnen geven, zo een goed gevoel. Het is ondertussen een gekend evenement geworden en is een enorm werk voor ons maar dankzij de vrijwilligers kunnen we dit doen en blikken we terug op een zeer geslaagde activiteit.
Esther V. van Ferm Koersel
1 3
lees meer
Ontdek ze allemaal