Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

(G)oud in Beringen

Allemaal Beringen Live

Allemaal Beringen Live

donderdag 13 juni 19u

Opmaak ouderenbeleidsplan

najaar 2024

Ouderenbeleidsplan bespreken met het volgende bestuur

2025

Verankering beleidsplan in het nieuwe meerjarenplan

2026

(G)oud worden in Beringen: een geslaagd evenement!

08-07-2024

Actieve ouderen zitten niet achter de geraniums, zij beginnen een kwekerij!

Dat was een van de tegelwijsheden die mee vorm gaf aan de tweede editie van Allemaal Beringen Live: (G)oud worden in Beringen. Een avond waar we gouden ballonnetjes met ideeën opgelaten hebben voor het ouderenbeleidsplan van stad Beringen. En dat mag je zeer letterlijk nemen! Want Allemaal Beringen live wil van burgerparticipatie een feestje maken en dat wordt gesmaakt.

100 burgers schreven zich in om mee na te denken over thema’s zoals het verenigingsleven, aangepast wonen, zorg, eenzaamheid, veiligheid en toegankelijkheid. Iedereen kwam met zijn eigen expertise en dat leverde heel wat gouden ideeën op. Ann Vanhoudt was de bindende stem van de avond en lokale handelaren zorgden voor heerlijke hapjes.

De stemming met ballen gaf duidelijke prioriteiten! We hebben nood aan verbinding en onze buurt en onze buren spelen daarin een cruciale rol. Maar de aanwezigen willen even goed meer dienstencentra en generaties en culturen verbinden door meer gezamenlijke activiteiten. Ook de verenigingen dragen bij tot verbinding en daar kan nog meer werk gemaakt worden van ondersteuning en connectie tussen de verenigingen. Vrijwilligerswerk moet bovendien van jongs af aan gestimuleerd worden. Daarnaast moet er meer aandacht zijn voor de opvang van zieke kinderen en een flexibeler naschools opvangaanbod. Ouderen wonen in de toekomst in een “woonzorghuis of een huishotel”. Dat zijn kleinschaligere initiatieven waarbij keuzevrijheid en betrokkenheid centraal staan. Ook flexibel (openbaar vervoer) is belangrijk op de oude dag.

De afsluitende tegelwijsheden concludeerden dat het een gezellige topavond was met een goede methodiek, gezonde discussie en een fijne sfeer. Velen hebben goesting in meer, sommigen vroegen zelfs een afterparty! Ben jij er de volgende keer ook bij?

 

Zin om deel uit te maken van de werkgroep die verder vorm geeft aan het ouderenbeleidsplan? Neem contact op met Ziggy Theunis via ziggy.theunis@beringen.be of op het nummer 011449501.

Meer nieuws & activiteiten

Stad Beringen wilde graag weten hoe jong en oud waardig oud wilden worden in Beringen. Daarom nodigden we alle Beringenaren graag uit op 13 juni van 19 uur tot 22 uur voor de tweede editie van Allemaal Beringen Live: (G)oud worden in Beringen. Het was een inspirerende en leuke participatieavond voor jong en oud waar heel wat aspecten van oud worden aan bod kwamen.

Lees het verslag van het event