Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Communicatiemeting

Vul de communicatiemeting in en help stad Beringen om haar communicatie te versterken. 

Vul de vragenlijst in

16 januari - 8 maart

Verwerking papieren enquêtes

maart

Verwerking van de data

april - mei

Rapportage aan het beleid

juni

De resultaten in b-magazine

september

Doe mee aan onze communicatiemeting

12-01-2024

 Het stadsbestuur doet haar best om je zo goed mogelijk te informeren. Dat doen we op verschillende manieren:   via onze stadswebsite,  via het stadsmagazine b-magazine, via de KIDS: het stadsmagazine voor Beringse kids,  via de Kletsgazet: het magazine voor senioren en mantelzorgers,  via onze verschillende sociale mediakanalen zoals Facebook en Instagram,  via de stadsapp,  via ons stadskanaal op YouTube  via onze straatcommunicatie Graag willen we je in de toekomst nog beter informeren. Daarom vragen we om onze enquête in te vullen en jouw mening te geven. Deze enquête werd zorgvuldig opgemaakt samen met de Thomas More Hogeschool. Wij horen graag wat jij vindt van onze communicatie. Dankzij jouw antwoorden, kunnen we onze communicatie (nog) beter maken.   Meedoen aan deze grote communicatiebevraging kan je ofwel online of via een papieren versie. Die vind je aan het onthaal in het stadhuis of in de bibliotheek. Het kan ook zijn dat je een papieren enquête ontvangt in je brievenbus. Hiervoor werden 2.000 rijksregisternummers via een steekproeftrekking gekozen. Bovendien maak je kans op een cadeaubon van 100 euro! We verloten onder de deelnemers aan de enquête enkele prijzen:   1 x Beringenbon van 100 euro  2 x Beringenbonnen van elk 50 euro  4 x Beringenbonnen van elk 25 euro  Meedoen aan deze enquête kan tot vrijdag 8 maart. Alvast bedankt om ons te helpen onze communicatie verder te verbeteren.  Klik hier voor de communicatiemeting

Stad Beringen lanceert digitaal burgerpanel

12-01-2024

Online burgerpanel: jouw stem heeft impact! We waarderen de mening van onze inwoners heel erg en willen op verschillende manieren de stem van zoveel mogelijk mensen horen. Uit onderzoek blijkt dat 40% van de Vlamingen een gemeentelijk burgerpanel wil, waar inwoners regelmatig kunnen deelnemen aan onderzoeken om hun mening te geven over lokale aangelegenheden. Beringen wil graag ingaan op deze wens en daarom lanceren we een online burgerpanel als onderdeel van onze digitale participatie en dus naast het online participatieplatform www.allemaalberingen.be We werken hiervoor opnieuw samen met Bpact. Bpact is een online panel met tienduizenden leden, dat in heel België meewerkt aan maatschappelijk onderzoek en zo impact creëert. Op www.bpact.be vind je alle info en kan je lid worden van het panel. Bpact Lokaal organiseert zoals de naam zegt, lokale panels voor steden en gemeenten. Op dit moment zijn al meer dan 2500 Beringenaren lid van het B-pact panel. Wil jij ook graag je mening laten horen over Beringen?Schrijf je in voor het online burgerpanel van Beringen. Je schrijft je dan enkel in voor het lokale panel van Beringen. Als je ook wil meewerken aan andere bevragingen van Bpact, kan je onderaan op je profielpagina ‘ja’ aanduiden op de vraag of je nog vaker je mening wil geven en dan word je ook lid van het nationale panel. Deelnemen doe je gewoon via je computer, tablet of smartphone. Als je je inschrijft, krijg je af en toe een vragenlijst over lokale maatschappelijke thema’s, die je vrijblijvend en anoniem kan invullen. Zo weten wij wat er leeft bij de burgers en kan het beleid hier optimaal op afgestemd worden.

Stad Beringen plaatst vier nieuwe LED-infoborden in het straatbeeld

12-01-2024

De oude lichtkranten met rode lettertjes zijn sinds de verhuis van het Stedelijk Administratief Centrum naar het Stadhuis en de herinrichting van het marktplein buiten werking gesteld. De beperkingen van deze lichtkranten leidden tot de noodzaak van een modern alternatief: LED-schermen. Deze digitale infoborden zijn flexibel te hanteren en kunnen snel en eenvoudig ingezet worden om boodschappen van algemeen nut maar ook actuele info over diensten en evenementen te verspreiden. Je vindt de nieuwe LED-borden op 4 strategisch gekozen locaties in Beringen: Beringen centrum: op het marktplein Koersel: aan de Pastoor Mevislaan, op dezelfde locatie waar de oude lichtkrant stond Paalse Plas: op de parking Paal centrum: op het plein aan de kerk (wordt later geplaatst wegens voorafgaande nutleidingswerken) Zodra de geplande werken rond de Kardijk in Beverlo afgerond zijn, wordt ook daar een LED-scherm voorzien. De borden zijn een krachtig instrument voor stad Beringen. Ze weerspiegelen de ambitie om Beringen te transformeren naar een moderne, slimme stad, volledig afgestemd op de behoeften van de inwoners. Lokale verenigingen die hun activiteit registeren via de UIT-databank krijgen automatisch een plaatsje op onze schermen. We tonen de activiteiten van de komende 14 dagen. Per keer dat het Uit-beeldje aan bod is, worden ad-random 3 activiteiten van verenigingen getoond. 

Meer nieuws & activiteiten

Doe mee aan onze communicatiemeting

Het stadsbestuur van Beringen doet haar best om je zo goed mogelijk te informeren. Dat doen we via heel wat kanalen zoals de website, b-magazine, sociale media, ... Graag willen we je in de toekomst nog beter informeren. Daarom horen we graag wat al goed is en wat beter kan. Geef dus zeker jouw mening! De vragenlijst invullen duurt ongeveer 15 minuten.

Beantwoord de communicatiemeting