Skip to main content
home-page
home-page
Ontdek het thema

Wat zijn jouw ideeën voor Beringen in 2040? 

Sedert één jaar ben ik een nieuwe inwoner van Beringen. Ondertussen ben ik al wat ingeburgerd maar zijn er voor mij een aantal zaken die ik hier ,samen met meerdere mensen, erg mis. Vooral een locale slager en bakker, alsook de mogelijkheid om ergens een tas koffie met een gebakje te nuttigen zoals bv. Vangrootloon. Deze vertegenwoordigd beiden!! Dit is zeer belangrijk door de toevloed van meerdere oudere koppels die zich hier komen vestigen. Niet iedereen gaat op café of restaurant. Wel besluit ik dat er meer en meer restaurants zich hier komen vestigen.

Storend zijn de brullende motoren van de auto's die rondjes rijden in het centrum na 18 u.

Verder hebben we wel een mooie stadstuin(beientuin) maar is eerder een hondentoilettuin.  De hele dag passeren hier de baasjes met hun honden om hun behoeften te laten doen, welke ze wel opruimen, maar even later zie je er dan kindjes op dezelfde plaatsen

 rollenbollen. Op regelmatige tijden zie je  mensen die hier hun huisvuil komen droppen in de vuilbakken van de tuin. Ook kinderen worden hiervoor op pad gestuurd. Wat er niet in kan wordt er dan op de grond achtergelaten.

Ondanks deze aanmerkingen heb ik geen spijt hier te wonen.

In welke deelgemeente woon jij?

Beringen-Centrum